بهمن مفید بازیگر فیلم قیصر دار فانی را وداع گفت
بهمن مفید , بازیگر سینما و تلویزیون ایران ساعاتی پیش درگذشت .
مفید متولد ۲۵ مرداد ۱۳۲۱ بود . وی بهدلیل بهدنیا آمدن در خانوادهای هنرمند , از همان کودکی در نمایشنامههای پدر و برادرش روی صحنه می رفت . بهمن مفید دوران تحصیل خویش را در دانشکده هنرهای دراماتیک گذراند . او همزمان با تحصیل دست به کارگردانی و بازیگری هم میزد .
مفید در مورد تئاتر با چهره برجستهای همچون بهرام بیضایی همکاری نموده است . اولین حضور بهمن مفید در سینما به سال ۱۳۴۸ و ایفای نقشی کوتاه در فیلم «قیصر» ساخته مسعود کیمیایی بازمیگردد . نقشی کوتاه که اما بهواسطهی تکگویی بهمن مفید , بهشدت در تاریخ سینمای ایران معروف شد و تاکنون هم بسیاری از مخاطبان , بهمن مفید را با همان نقش کوتاه به یاد دارند .
خانواده ی هنرمند مفید
مفید علاوهبر فیلم سینمایی «قیصر» , در فیلمهای دیگری همچون «طوقی» , «رضا موتوری» , «رشید» , «داش آکل» , «مرد» , «قلندر» , «غضنفر» , «مروارید» , «مجازات» و «طوطی» بازی نموده است . آخرین حضور وی در سینما به سال ۱۳۸۳ و فیلم سینمایی «سرود تولد» بازمیگردد . وی همچنین در برخی فیلمها بهعنوان خواننده حاضر شدهاست . بنابر اخبار سینمای ایران ; بهمن مفید از 1 سال پیش بهدلیل ابتلا به سرطان ریه تحت معالجه بود که ساعاتی پیش , در منزل خویش درگذشت .
وی برادر بیژن مفید نمایشنامهنویس و کارگردان ایرانی و اردوان مفید هنرپیشه , هنگامه مفید شاعر , ترانهسرا , نمایشنامه نویس و کارگردان و فرزند غلامحسین مفید , از هنرپیشگان قدیمی تئاتر و قدسیه فریور است . مفید بازیگری تئاتر را از کودکی و با بازی در نمایشنامههایی که پدر و برادرش کارگردانی میکردند , آغاز نمود . وی از ۴ یا ۵ سالگی در نمایشهای پدرش حضور داشت . «یوسف و زلیخا» نخستین نمایشی بود که او در کودکی بازی کرد .
دوران جوانی بهمن مفید
وی در جوانی , ضمن تحصیل در دانشکده هنرهای دراماتیک , به کارگردانی و بازیگری میپرداخت . او همراه با پدر و برادرانش گروهی داشتند که به همراه بازیگرانی مانند : بهزاد فراهانی , رضا میرلوحی , اصغر آقاخانی و بهرام وطنپرست به اجرای تئاتر میپرداختند . وی همچنین با «گروه هنر ملی» و عباس جوانمرد همکاری داشت
بعد از آن , برادرش اردوان مفید , «کانون» را تأسیس کرد ولی بعداز مدتی , فعالیت او و برادرانش از سوی حکومت متوقف شد . در این زمان بهمن مفید که در وزارت فرهنگ و هنر مشغول به کار بود , از این نهاد جدا شد و به سینما روی آورد .
از آثار سرشناسِ مفید در تئاتر , بازی در تئاترِ شهر قصه به کارگردانی بیژن مفید و نقش تمثیلی «دهباشی» در نمایش ضیافت کارِ بهرام بیضایی در آذر ماهِ ۱۳۴۶ در سالن ۲۵ شهریور تهران بودهاست .
او همچنین با گروهی متشکل از : سیروس ابراهیمزاده , رامین فرزاد , نیکو خردمند , «تجدد» , فهیمه راستکار و پروین امیرسلیمانی نمایشنامههایی را به کارگردانی بیژن اثر گذار در رادیو تهران اجرا میکرد . بهمن مفید در باله هم فعال بود و در افتتاح سالن رودکی تهران , با نقشآفرینیِ «زال» در اپرای زال و رودابه به همراه افسانه دیهیم و حسین سرشار حضور داشت .